Sivatagi talpak készítése

2010.05.01. 09:47

Szépjónapot mindenkinek!

Első témámként sivatagi talpak készítésével fogok foglalkozni. Később egyszerűbb talpakról is fogok írni, de ez a leírás már amúgy is elkészült, fényképezőgépem pedig perpillanat nincsen.

No vágjunk is bele!

Amire szükséged lesz:

- egy vagy több talp (én a megemelt szegélyűeket használom, de ugyanolyan jó a sima GWs is)

- levegőre keményedő gyurma (én kilós kiszerelésű JOVI márkájút használok, olcsó, nagy mennyiség és évekig eláll)

- PVA ragasztó

- szódabikarbóna

- egy régi ecset

- víz

- illetve bármi, amit a talpra szeretnél tenni (én most egy kis darab "szögesdrótot" használok)

1. lépés:

Végy egy kis darab gyurmát, és nyomd a talpra. Vizezd be a kezed, így egyszerűen formázható lesz az anyag. Alakítsd a kívánt formára (dűnéket hozhatsz össze belőle, stb.), ezután a talp széleiről töröld le a felesleget.

2. lépés:

Amíg a gyurma nem száradt meg, egyszerűen készíthetsz bele különböző kerék-, lánctalp- és lábnyomokat a megfelelő eszközök segítségével. Én egy CSM motor fél kerekével készítettem keréknyomot.

3. lépés:

Amennyiben bármiféle "szemetet" szeretnél a talpon elhelyezni, csak egyszerűen nyomd a még nedves gyurmába, és simítsd el a széleket. Ezen a képen az is jól látható, hogy hogy néz ki az elkészült keréknyom.

Ezután várnod kell, amíg a gyurma megkeményedik. Ez az időjárástól függően több órába, akár egy napba is telhet. Fontos, hogy megvárd a száradási időt, ugyanis a következő lépésekkel elronthatod az eddigi munkádat, ha a gyurma még nedves.

4. lépés:

Készülj elő a szódabikarbónás részhez. Készíts 50-50%-os PVA ragasztó-víz keveréket. (más arányokkal is lehet kísérletezni, én eddig ezt találtam megfelelőnek.) Azért fontos, hogy egy régi, festésre már nem megfelelő ecsetet használj, mert tapasztalataim szerint a ragasztó eléggé bele tudja enni magát az ecset szőrébe.

5. lépés:

Kend be a talpat vékonyan a víz-ragasztó keverékkel. Fontos a VÉKONY réteg használata, ugyanis ha túl sok a ragasztó, az eltakarhatja a lábnyomokat, keréknyomokat.

6. lépés:

Szórj szódabikarbónát a talpra. Nem gond, ha ez túl sok lesz, a felesleg később újra felhasználható.

7. lépés:

Várj amíg ez megszárad (érdemes legalább fél-egy órát várni), majd a talp hátoldalának pöckölésével, vagy egy nagyobb ecset segítségével szabadulj meg a felesleges szódabikarbónától.

Ennyi is volna az egész! Így gyorsan, egyszerűen készíthetsz jól kinéző sivatagi talpakat a sereged alá. Érdemes nagyobb mennyiségű talppal dolgozni, így jobban ki tudod használni az időt.

Festés után így néznek ki a talpak:

Amint lesz fényképezőgépem, a most elkészített talpon bemutatom a dolog festés részét is.

Tipp: ha a konyhában dolgozol, mint én, takaríts fel magad után. Ellenkező esetben halálos fenyegetéseknek leszel kitéve a barátnőd/feleséged/édesanyád/stb részéről. ;)

Remélem hasznos volt ez a kis bemutató. Jó szórakozást a talpak elkészítéséhez!

Üdv

         NightseeR / Alexei

u.i.: a végére még egy kérdés: megfelelőnek tartjátok ilyen formában a leírásokat? Ha nem, akkor szóljatok az igényeitekkel kapcsolatban, ugyanis ezután is hasonlókat fogok készíteni, amennyiben nincs ellenvetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://fessagoblinkalozzal.blog.hu/api/trackback/id/tr111966007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sky casino contact 2019.04.09. 12:06:48

Cna exam sample questions - heitihc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2010.05.01. 10:01:54

Szerintem ez egy jó leírás. Egyszerű, és jó nagy képekkel illusztrált.

goblinpirate 2010.05.01. 10:39:55

Ádám, szerintem teljesen jó így a post, átlátható,képekkel könnyen nyomon követhető,közérthető,egyszóval korrekt na:D.
Tetszik nagy a végeredmény 40k-s orkokjaimhoz például fasza lenne, majd ki is próbálom magam:).
Amúgy a szódabirkabónát száradás után nem szárazecseteled meg barnákkal?(snakebite és világosabb testvérei) Csak mert kész képekről alul úgy tűnik.
Ja de most olvasom hogy a végén írod:D. Korán van még.
Örülök hogy besegítesz, mert hasznos a blog és szeretném ha még hasznosabb lenne.

kabaman 2010.05.01. 14:47:48

Nagyon fasza bejegyzés, szerintem ki is fogom próbálni. Csak így tovább!
süti beállítások módosítása