Szépjónapot!

A festésen és esetleges különleges talpazáson kívül létezik még pár módszer a sereged egyedivé tételére: konvertálás, kitbashing, illetve scratchbuild. Ebben a bejegyzésben leírom, hogy tulajdonképpen ezek a kifejezések mit is jelentenek, mire van szükséged hozzájuk és bemutatok pár kész munkát is.

No nézzük a technikákat, nehézségi szint szerint:

1. Kitbashing

A legegyszerűbb megoldás, tulajdonképpen annyit takar, hogy a modelledet több készlet darabjaiból állítod össze.

Szükséges dolgok: sniccer, ragasztó, reszelő, putty az illesztéseknél található rések tömítéséhez, no és persze másfél tonna bitz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Konvertálás

No, ez már egy fokkal bonyolultabb, itt egy meglévő készletet alakítasz át igényeid szerint. Ehhez tulajdonképpen bármit felhasználhatsz: sztirolt, drótot, gitárhúrt, más készletek darabjait átalakítva, fát, bármiféle "házi szemetet", green stuffot, stb.

Szükséges dolgok: sniccer, ragasztó, reszelő, szükség esetén putty, rengeteg bitz, illetve bármi egyéb, amit a kívánt konverzióhoz szerinted fel tudsz használni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Scratchbuild

A legkomolyabb módszer, itt tulajdonképpen mindent te csinálsz. Saját tervek alapján, különböző anyagokból (sztirol, műanyag, fa, stb) hozod össze a kívánt modellt, előrajzolva, kivágva a szükséges formákat, majd ezeket összeragasztva. Természetesen ehhez a módszerhez is használhatsz fel kész dolgokat, bitzeket, "házi szemetet", de a munka nagy része a te feladatod.

Szükséges dolgok: minden, ami az előzőkhöz, tervek, és sok-sok türelem.

Erre a módszerre nem volt még lehetőségem rápróbálni, így saját képeket sem tudok mutatni, de példának tökéletesek Macal munkái az inkvizitor.hu-n.

Mint láthatjátok, mindhárom megoldásnál írtam a bitzek használatát. Ezek tulajdonképpen a különböző készletek darabjai. Mivel igen kis méretűek is lehetnek, ezért ajánlott  beszerezni egy ún. bitz box-ot, rekeszekre osztott dobozt, ahol típus szerint szétválogatva tárolhatjátok a kis aranyosakat. :)

Egy-egy munkához nem feltétlenül van szükséged egy egész készlet tartalmára, ezért érdemes lehet igénybe venni a különböző bitz-árusító oldalak szolgáltatásait. Egy ideje már hazai bolt is létezik ilyen profillal a BitzBoat, külföldiek közül pedig a BitzBox-ot  tudom ajánlani.

Nos, ennyi lett volna.

Üdv

     NightseeR / Alexei

A bejegyzés trackback címe:

https://fessagoblinkalozzal.blog.hu/api/trackback/id/tr541968165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goblinpirate 2010.05.02. 14:33:14

Frankó!:D Végén nem lesz időm minden újdonságot kipróbálni:D.

NightseeR 2010.05.02. 17:53:23

Főleg ha még elkészítem az alapszintű talpazásos tutorialt, no meg felrakom a két BitzBoat konvertálóversenyes cikkemet is :P

naam 2010.05.04. 13:57:42

üdv!
jó lett a cikk, csak így tovább!
lenne egy olyan kérdésem hogy egy kezdő számára melyik putty a leginkáb megfelelő?
naam

NightseeR 2010.05.04. 16:30:44

Hoi!

Sajnos a kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni, én mindig is a GWs Green Stuff-ot használtam, úgyhogy nincsen összehasonlítási alapom. Az én céljaimra tökéletesen megfelelt :)
Szerintem inkvizitor.hu-n ha érdeklődsz, valaki biztos tud neked segíteni.

Üdv
NightseeR

naam 2010.05.05. 11:45:40

kösz, majd megkérdezem az inkvizitoron
süti beállítások módosítása