Üdv néktek, kik az igaz utat keresitek!

 

Nem is emlékszem már pontosan hogy hol és  hogyan ismerkedtem meg először a Malifaux-al, talán hallottam valakitől és megnéztem a honlapot, mindenesetre szerelem volt első látásra.

Igaz először még annyira nem vonzott a dolog, akkoriban még a törpök lebegtek csak a lelki szemeim előtt,és nem csábított az, hogy egy teljesen új játékot,és annak rendszerét megismerjem, így az eretnek gondolataim félre is tettem egy időre.

Aztán történt vala hogy Ubi és a többi jó lovag jóvoltából megrendezék ama 2010-es Games Day-t, ahol szembesültem két hű bajtársam Sir Thomas és Sir Sándor ügyes kezei által készült asztallal, amelyen szebbnél-szebb betegesen elvont és szép modellek aprították egymást vala, és ez volt az a pont ahol a lázadó énem átvette az uralmat.

Eldöntöttem hát, hogy amint lesz rá felesleges pár forintom, azt Malifaux-ra költöm. Tomi közben jobbnál-jobb történetekkel egyengette a lelkemben dúló káoszt, hogy még véletlenül se gondoljam meg magam, szippantson be engem is eme csodás és zord Világ.

Erre még rátett egy lapáttal a Cantina klubban tett látogatásom, ahol volt szerencsém végignézni egy meccset Xor mester és egy hős idegen között.

Games Day-en sajnos nem tudtam bevásárolni, csak nyálcsorgatásra futotta. Utána azt a pár dobozt amit Inkvizítoron árultak,szintén nem állt módomban megvásárolni. Aztán ahogy lett pénzem, bebörzítettem a kereső rendszereket, sajnos eredménye nem sok lett, így az ebből fakadó keserűségemet orvosolandó tiszteletemet tettem a Főnix Csarnok oldalán, és hosszas szemlélődés és mérlegelés, rangsorolás után, kiválasztottam azt a csapatot,akit magam mellett szerettem volna tudni.

Az alábbi szempontokat tartottam szem előtt:

-  az alapdoboz ára ( olyan kiugró különbségek nincsenek,ezért ez annyira nem volt döntő tényező)

- mennyi modell tetszik a dobozból?

- a modellek mennyire elvontak?

- kidolgozottság

- maga a frakció mennyire tetszik?

Ezen szempontok alapján többször is átrágtam magam az összes frakción, és a voksomat a Resurrectionists frakcióra tettem, azon belül pedig...

NEM, Nem a zombi kurvákra:D:D. Ők valahogy nem tetszenek, plusz elég népszerűek, gondolom nem hiába.

Az én választásom a testtolvaj dobozra esett, a dokira és hű segítőire, és meg kell hogy mondjam, nem bántam meg ezt a választást.

Hozzáteszem nem mélyültem még el a Világban, a szabályokban satöbbi, így az hogy mennyire jó vagy mennyire nem, cseppet sem játszott közre, de igazán nem is érdekel.

Körülbelül egy órája érkeztek meg, egyből ki is bontottam a dobozt, így gondoltam bemutató jelleggel elregélem a meglátásaim.

Mivel még nem volt szerencsém Skirmish rendszerű modellekhez, ezért nekem minden újdonság volt:

- maximálisan bombabiztos csomagolás, a modellek 2 szivacs közé voltak elpakolva, amit később hasznosítani tudok majd--> a Manticos sárkányom kiszedem a dobozából, és voila, megvan a námbör ván seregszállító dobozom, megspékelve az említett szivacsokkal a már benne lévő szivacsokat, nagyon jó kis helyen lesznek. Számításaim szerint körülbelül 8-10 modellnek kényelmesen el kell férnie benne.

- a figurák, külön-külön zacskózva voltak, a 2 Nurse volt egyedül egy zacskón belül, de ez a dobozt nézve logikus volt.

- a modellek iszonyatosan szépek, sorja akad rajtuk, de nem vészes, a nagy részük egybeöntött, egy kéz és a segéd körfűrésze van külön, de azokat sem lesz fájdalmas összerakni, bár az sem érdekelne igazán ha több darabban lennének.

- talpakat és a stat kártyákat is megemlíteném.

Remélem ha kész leszek a festéssel akkor a Cantinában majd szívesen látnak a kollégák párszor, és lesz türelmük egy teljesen kezdőt pátyolgatni,anélkül hogy az agyuk lerobbanna a helyéről, vagy olyan sorsa ítéltetnék mint Harry Potter, és bezárnának a gardróbba, ami lássuk be, nem lenne előnyös annak tudatában, hogy ott a Wc van..

Igyekszem majd a festésekről is publikálni folyamatában.

Búcsúzóul pár kép a doboz tartalmáról.

Tippi.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fessagoblinkalozzal.blog.hu/api/trackback/id/tr72874156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NightseeR 2011.05.03. 13:23:50

Na, asszem akkor divatolás lesz itt nagyban, épp három Malifaux csapat van készülőben, kettőhöz talpazós tutorial is lesz (Death Marshals havernak, Gremlins barátnőmnek, Showgirls nekem) :)

Huntroll 2011.05.03. 15:09:06

Újabb megtért lélek, úgy tűnik, a GD-s bemutató meghozta hatását :) (Én voltam a zombikurvás-McMourningos szakállas srác)

A kezdőket mindig szívesen látjuk a Cantinában, könnyű őket a földbe döngölni ;D

NightseeR 2011.05.03. 15:11:35

Majd ha egyszer feljutok pöstre :) Perpillanat úgy néz ki, hogy én fogom a társaságot oktatni, mert csak én nem voltam lusta elolvasni a szabálykönyvet...

MARNEUS 2011.05.03. 15:23:25

Teljesen meg vagyok sértődve ( és a Guild csapatom ezen elégtételt is fog venni) , hogy nem engem kértél meg Malifóós Ártatlanságod elvételére :-)

Remélem a festős bejegyzésből a Mi Blogunkra is csöpögtetsz !:-)
..és üdv a Cultisták közt ! :-)

MAC

goblinpirate 2011.05.03. 15:49:04

@MARNEUS: Miért nekem ezt kérni kell? Úgy is te veszed el a malifó szüzességem várhatóan szóval üzenem a Guild csapatodnak h bevehetik az összeset :D:D.

Festést majd igyekszem ide is -oda is csöpögtetni:).
süti beállítások módosítása