Sivatagi talpak festése

2010.05.12. 21:23

Szépjóestét!

Végre sikerült fényképezőgéphez jutnom, így folytathatom a munkát.

Előző talpazós bejegyzésemben az elkészült talpnál hagytuk abba, valószínűleg azóta már megszáradt a kis drága, így belekezdhetünk a festésbe.

Amire szükséged lesz:

- festék (alapozó, okkersárga, csontszín vagy valami hasonló /GW Bleached Bone, VMC Light Flesh/, fém részekhez a megfelelő fémszín, rozsdához rozsdavörös és narancssárga)

- egy nagyobb ecset a talp szárazecseteléséhez és egy kisebb a tartozékok festéséhez

- víz, zsebkendő, stb.

 

1. lépés:

 Alapozd le az elkészült, megszáradt talpat. Mint (szinte) minden máshoz, ehhez is saját készítésű fekete alapozót használok (fekete festék+alkohol, így egyszerre végzem a figura zsírtalanítását és alapozását is), ugyanis így sötétebb árnyalatokat kapok a kész figurán.

 

 

 

 

 

2. lépés:

Fesd le az egész talpat okkersárgára úgy, hogy az alapozó sehol ne látszódjon ki. Nyugodtan dolgozhatsz jó híg festékkel itt. Mivel az okker festékem elfogyott, ezért VMC Cork Brown-ból, VMC Light Flesh-ből és egy csepp VMC Light Yellow-ból kevertem ki a megfelelő árnyalatot.

 

 

 

 

3. lépés:

Miután az alapszín megszáradt, egy kevés csontszín hozzáadásával keverj ki egy kicsit világosabb árnyalatot, és ezzel erősen szárazecseteld végig a talpat.

 

 

 

 

 

 

 

4. lépés:

Amennyiben a talpadon nincs semmiféle tartozék, a következő pár lépést kihagyhatod. A példában egy "szögesdrót"-darab szerepel, így most annak a festése következik. Fesd le fémszínre, vigyél fel rá egy réteg fekete bemosót, aztán szárazecseteld meg óvatosan a fémszíneddel.

 

5. lépés:

Megmagyarázhatatlan módon vonzódom a rozsdás fémtárgyak festéséhez, ezért szinte minden általam készített talpon található valami ilyesmi. A rozsda festéséhez rozsdavörös illetve narancssárga festékekre lesz szükséged. A változatosság kedvéért a rozsdavörös is hiánycikk a festékkészletemben, ezért GW Foundation Mechrite Red-ből és VMC Burnt Umber-ből kevertem megfelelő színt, és ezt foltokban felvittem a fémfelületre.

 

6. lépés:

Még mindig rozsda. A rozsdavörös festékhez keverj egy kis narancssárgát (nálam VMC Amarantha Red), ezzel szárazecseteld meg a rozsdafoltok felületét, majd száradás után tiszta narancssárgával újra, de gyengébben.

 

 

 

 

 

7. lépés:

Miután elkészültek a tartozékok (esetleg már a figura is a talpon van, ugyanis a nadrágot, bakancsot is érdemes koszolni), az előző homokszínnél 1-2 árnyalattal világosabbal (szintén csontszín hozzáadásával érheted el) enyhén szárazecseteld végig az egész talpat, a tartozékokat, és a figura koszolni kívánt részeit, illetve ezután igény szerint lefestheted a talp szélét is.

 

 

 

 

Gratulálok! A talp most már teljesen elkészült! :)

A kész talp:

És a többi, az Infinitys arabjaim alatt:

 

Jó szórakozást!

Üdv

       NightseeR / Alexei

A bejegyzés trackback címe:

https://fessagoblinkalozzal.blog.hu/api/trackback/id/tr971998390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goblinpirate 2010.05.12. 22:05:51

Nagyon vártam már a folytatást, nagyon baba a végeredmény,kell még pár hozzávaló oszt én is megkínálom az orkjaim talpát:).
Annyi szúr szemet nekem hogy a rozsdát nem érzem elég élethűnek, de itt hozzáteszem az én ízlésemhez mérten, nálam ez a fekete/barna alap bepöttyözve sárgákkal rozsda ami megy,de ezt nehogy zokon vedd komám!:).

goblinpirate 2010.05.12. 22:07:02

@goblinpirate: Jam és a figurák: Közelről csináltad a képet ami kicsit kihoz pár hibát,de ettől függetlenül teljesen jók, majd egyszer élőben megnézném őket:).
süti beállítások módosítása